Simskola

Hej och välkomna till en ny termin med KSS simskola. ‘Här är vårens träningstider. Det kan förekomma att vi måste ställa in något träningstillfälle pga att badhuset används för andra aktiviteter eller ev oförutsedda händelser och vi annonserar då detta på badhusdörren ca 2 v innan samt här på vår hemsida.

Gruppledarna (se nedan) ansvarar för träningsprogram och som avgör när barnen är klara att flyttas upp till nästa nivå. Viss fördröjning kan förekomma p g a platsbrist i högre grupper

Skärmavbild 2019-09-26 kl. 21.01.00

 

OBS ! TRÄNARNA ÖNSKAR ATT FÖRÄLDRAR SITTER PÅ LÄKTAREN NÄR BARNEN ÄR I SINA SIMGRUPPER. OBS !

Egna hänglås till skåpen kan vara bra att ta med sig även för deltagare i simskolan. Då kan man känna sig trygg att ha saker kvar i omklädningsrummen. Lås även in skorna i skåpet. 

Har ni som föräldrar frågor kring SIMSKOLANS grupper, kontakta  Anida Carlsson  via mail  kss_simskola@koping.net , så mailar eller ringer hon tillbaka beroende på ärenden, ange eget telefonnr. som hon kan nå Er på.

KSS simskola är uppdelad i flera olika nivåer och det finns

Baddaren/Sköldpaddan: Baddaren är första steget till siminlärning. Här är målet för barnet att genom lek och olika övningar nå en god vattenvana. En god vattenvana har barnet uppnått om det klarar av moment som bubbla, doppa, hoppa, glida, flyta, rotera och hämta föremål från botten samt simma 5 m.

Pingvinen: I Pingvinen är målet att klara av att simma 10 meter på djupt vatten. Crawl, bröstsim och ryggsim lärs in parallellt, för att behärska simning både i magläge och ryggläge.

Fisken: I Fisken är första delmålet att klara av att simma 25 m på djupt vatten. Slutmål är att klara av Järnmärket, 50 m, vilket innehåller både crawl/bröstsim/ryggsim och moment som att flyta och dyka.

Hajen: När barnen har klarat målen för Hajen-nivån är de simkunniga. Simkunnighetsdefinitionen lyder: ”Kunna falla i vattnet, få huvudet under, och efter att åter tagit sig till ytan simma 200 m på djupt vatten varav 50 m på rygg.”

Teknikskolan (Delfinen och Sjöstjärnan):  I Teknikskolan är målet att lära sig tekniken i ryggsim, bröstsim och crawl samt påbörja tekniken i fjärilssim. Barnen får även lära sig vändningar och starter i de olika simsätten.

Medleyskolan: I Medleyskolan övas färdigheterna ytterligare och här genomförs det tre träningstillfällen per vecka.

För er som väntar på en faktura så kommer den skickas hem per mail eller post efter tredje träningstillfället.

 

Varmt välkomna till KSS simskola och en ny spännande termin.